ANKARA / ÇUBUK - Türk Telekom Ortaokulu

Türk Telekom Ortaokulu

Yavuz Selim Mahallesi, Kayıboyu Sokak ÇUBUK/ANKARA
Vizyon
Örnek alınan, saygın akademik, sosyal ve kültürel alanlarda tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçlarını gerçekleştirerek Çevresine karşı duyarlı, ülke geleceğine olumlu katkıda bulunabilecek bireyler yetiştirmek. Değişen süreçte kendini gerçekleştirebilen özgür, özgün ve sevgi eksenli özgüven kazanmış bireyler yetiştirmek. Eğitimde kaliteyi artırmak adına öğretmen , öğrenci , veli işbirliğine dayalı yapılandırıcı eğitim modeline uygun mantıksal , kendine güvenen bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerin kendilerinde var olan yeteneklerini keşfederek bilişim teknolojisini kullanabilen, çağdaş düşünen; milli, manevi, insani, evrensel etik değerlere sahip tam donanımlı iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuz 2009 yılında eğitim öğretime başlamış olup, daha ilk yıldan önem teşkil eden başarılara imza atmıştır. •İlçe bazında düzenlenen futbol turnuvasında okulumuz 1. oldu. •İlçedeki okullar arasında düzenlenen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yarışmasında 2.oldu. •Yine ilçe bazında düzenlenen Halk oyunları yarışmasında dereceye girdi. •Bunların yanı sıra “Bu Benim Eserim” projesine katılan öğrencilerimiz büyük başarılar elde etmiştir. 2 projemiz il finalinde yarışmaya hak kazanmıştır. Okulumuz projeye katılımlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından plaketle ödüllendirildi. •Okulumuz 2011-2102 Eğitim öğretim yılında bu benim eserim yarışmasına 42 projeyle baş vurarak ilçede başvuru yapan okullar arasında ikinci olmuştur. •2012-2013 Eğitim –Öğretim yılında okulumuz TÜBİTAK 4006 fuları baş vurusu yaparak 48 proje ile TÜBİTAK bilim fuarı düzenlenmiş bu fuara 17 öğretmen 78 görevli öğrenci 430 öğrenci 800 velinin katılım ile gerçekleştirilmiştir. •2009-2010 Eğitim –Öğretim yılında Sbs sınavına sekizinci sınıftan 88 öğrenci girmiş bu öğrencilerden 21 öğrenci sınavla öğrenci alan okullara yerleşmiştir. Okulumuzu sbs başarısı %24 civarında bir başarı elde edilmiştir. •2010-2011 Eğitim –Öğretim yılında Sbs sınavına sekizinci sınıftan 79 öğrenci girmiş bu öğrencilerden 29 öğrenci sınavla öğrenci alan okullara yerleşmiştir. •2011-2012 Eğitim –Öğretim yılında Sbs sınavına sekizinci sınıftan 100 öğrenci girmiş bu öğrencilerden 32 öğrenci sınavla öğrenci alan okullara yerleşmiştir. •2012-2013 Eğitim –Öğretim yılında Sbs sınavına sekizinci sınıftan 114 öğrenci girmiş bu öğrencilerden 56 öğrenci sınavla öğrenci alan okullara yerleşmiştir. •2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiir dalında Beyzanur Sarıkaya ilçe birincisi olmuştur. •İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması Gizem Dalga ilçe üçüncüsü olmuştur. •18 Mart Çanakkale Şehitler Haftası resim dalında Beyzanur Sarıkaya ilçe birincisi,Edanur Ravan ilçe ikincisi olmuştur. •Şiir Olimpiyatlarında Buse Ünal ilçe ikincisi olmuştur. •Peygamberim ve İnsan Onuru kompozisyon yarışmasında Murathan Yılmaz ilçe birincisi olmuştur. •Bu Masalın Kahramanı Benim Ayşe Bozkurt ilçe birincisi,Hüseyin Doğan ilçe ikincisi olmuştur. •19 Mayıs Satranç Turnuvasında Berat Gazi ilçe ikincisi olmuştur. •2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında okulumuz Resim dalında ilçe üçüncüsü olmuştur.
Derslik :16<
Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
Doğalgaz
ADSL (8 Mbit)
İNGİLİZCE
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Okulumuza ulaşım Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle ve özel halk otobüsleri aracılığıyla sağlanmaktadır. Kendi hususi araçlarıyla Ankara-Merkezden geliş-gidiş yapan öğretmenlerimiz de bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz il merkezine yaklaşık 40 km, ilçe merkezine uzaklığı ise 1 km´dir.Okulumuz eski Şabanözü-Orta kavşağından 10 dk yürüme mesafesindedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
İLÇE GENELİ SPOR VE KÜLTÜREL FAALİYETLERE KATILIM SAĞLANMAKTADIR.
TÜBİTAK 4006 FUARI HER YIL DÜZENLİ OLARAK YAPILMAKTADIR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Diğer Hususlar