Okul Sağlığı Programı

Okul Sağlığı programı hakkında bilgilendirme.

04.04.2019 564

Okul sağlığı; öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır.

Yapılan araştırmalara göre 10-14 yaş erkek öğrencilerin %20´si kız öğrencilerin ise %19´u fazla kilolu çıkmıştır (tıklayınız).

Bu kapsamda Beslenme Dostu Okul Projesi yapılmaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, "Beslenme Dostu Okul Projesi"  ile okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

Daha fazla bilgi için Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sağlığı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.